bhUrbanTrailLeiden015

Historie, cultuur en sportiviteit tijdens de tweede editie van de Urban Trail Leiden

Zondag 7 juli stond in het teken van avontuur, sport en cultuur tijdens de Urban Trail Leiden. Sportievelingen verzamelden zich ’s ochtends vroeg op de zonnige Lammermarkt om de stad op een unieke manier te ontdekken. Van de mooie tuinen van de Hortus Botanicus tot de historische charme van de Burcht, het parcours zat vol nieuwe en terugkerende locaties die de deelnemers van begin tot eind meenam door de historische oude binnenstad.

Vanaf de Lammermarkt vertrokken de deelnemers op hun avontuurlijke ontdekkingstocht. Gelijk splitsten de lange route van 10 km en de korte route van 6,7 km. Lopers van de lange route bezochten het Pesthuis en The Field, waar ze enthousiast werden aangemoedigd door de werknemers. Daarna voegden ze zich bij de lopers van korte route om zo door te gaan naar Nieuwe Energie. Hier kon iedereen een glimp opvangen van de moderne architectuur in een monumentaal gebouw, hardlopend door de grote hal waar verschillende bedrijven huisvesten. 

Vervolgens kregen lopers een kijkje achter de schermen bij Brouwerij Pronck waar ze langs de ketels en tanks van de brouwerij liepen. De Kaasmarktschool en de Burcht stonden daarna op het parcours. De Burcht bleek net als vorig jaar weer een leuke uitdaging te zijn waarbij deelnemers de Burcht ook echt op moesten. Boven stond iedereen een mooi uitzicht te wachten over Leiden. De Young Rembrandt Studio bracht lopers terug naar de begintijd van de beroemde schilder. Met hun lopende presentatie over de beginjaren van Rembrandt kregen deelnemers een vlug kijkje in het leven en werk van Rembrandt, wat zorgde voor een kunstzinnige touch aan hun urban trail ervaring.

Bij het Academiegebouw, het oudste universiteitsgebouw van Universiteit Leiden, werden lopers herinnerd aan de rijke academische geschiedenis van de stad en kregen ze een lekkere zoetigheid uitgedeeld om ze extra energie te geven. Na de indrukwekkende architectuur van het gebouw, wachtte de deelnemers nog meer moois in de tuinen van de Hortus Botanicus waar ze langs het gebouw van de Oude Sterrenwacht liepen. De mooie omgeving rondom Hortus Botanicus was ook dit jaar een uniek hoogtepunt op de route.

Rijksmuseum Boerhaave bood weer een mooi kijkje in de wereld van wetenschap en geneeskunde bij hun Anatomisch Theater, waarna Scheltema en Nobel de ontdekkingstocht op feestelijke manier afsloten. Deze iconische uitgaansgelegenheid zorgde met een DJ voor opzwepende muziek die de deelnemers naar de finish aanmoedigden.

De organisatie is de meewerkende locaties, vrijwilligers, enthousiaste deelnemers én toeschouwers enorm dankbaar. Dankzij jullie sportiviteit en vrolijkheid was de Urban Trail Leiden een geslaagd loopfeest.

De eerste selectie sfeerfoto’s staan online in ons fotoalbum op Facebook – blik hier alvast terug!

Kalender 2024

Kan jij geen genoeg krijgen van de Urban Trail Series? We lopen nog in vier andere steden dit najaar! De volledige kalender is te vinden op www.urbantrailseries.nl. Zijn wij jou aan de start bij de volgende Urban Trail?

Deel dit bericht

Meer nieuws