2022 - Urban Trail Arnhem

Ren jij met ons mee tijdens de eerste editie KLM Urban Trail Leiden

Rennen door de mooiste gebouwen, straatjes en grachten van Leiden? Dat kan tijdens de KLM Urban Trail Leiden op zondag 3 december. Dit unieke hardloopconcept komt voor de eerste keer naar de binnenstad en het parcours is nu bekend! Leidse highlights zoals Rijksmuseum Boerhaave, de Oude Sterrewacht en Hortus Botanicus Leiden zullen ontdekt worden.

Een uniek Urban Trail parcours

Het historische Leiden is het decor van een bijzonder hardloopavontuur dat deelnemers door de meest iconische en verrassende plekken van de stad zal leiden. Het parcours laat de rijke geschiedenis, moderniteit en de verborgen juweeltjes van de Sleutelstad zien. Hardlopers zullen niet alleen door de straten rennen, maar ook door historische gebouwen en culturele hotspots. Zo gaat het parcours door museum De Lakenhal waar het roemruchte verleden van de stad in verschillende collecties wordt getoond. Maar ook de iconische Burcht van Leiden en Hortus Botanicus worden bezocht. Zo wordt Leiden op een unieke manier (her)ontdekt.

De start- en finishlocatie is op de sportvelden tegenover het Universitair Sportcentrum Leiden op het Goliuspad. Het parcours bestaat uit twee routes, een korte en een lange route. De korte afstand is ongeveer 6,5 kilometer terwijl de lange route 10,5 kilometer aandoet. Het is een toegankelijk evenement waaraan iedereen mee kan doen. Hardloopniveaus doen er namelijk niet toe en er is ook geen tijdsregistratie. De KLM Urban Trail Leiden is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een leuke, gezellige run waarbij cultuur en architectuur samenkomen. Deze sportieve ontdekkingstocht is nóg leuker om te lopen samen met vrienden, familie en collega’s. Trommel jouw hardloopmaatjes op en loop het unieke parcours samen. De parcourskaart en alle deelnemende locaties zijn te vinden op www.leidenurbantrail.nl/parcours-en-locaties/.

KLM Urban Trail Series

Hardlopen is leuk, maakt je fitter en je kunt het altijd en overal doen. Daarom is KLM supporter van running en naamgever van de KLM Urban Trail Series, een serie van twaalf bijzondere runs door heel Nederland.

Ook meedoen? 

Inschrijven voor de KLM Urban Trail Leiden op zondag 3 december is nog steeds mogelijk. Kijk op www.leidenurbantrail.nl voor meer informatie.

Deel dit bericht

Meer nieuws